maandag 28 oktober 2013

Check onze verhalentrommel!

Ontdek verhalen in de verhalentrommel (klik om te vergroten)

Het BHIC werkt hard aan een nieuwe website. In een serie blogposts licht ik steeds een klein stukje van de sluier op. Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze gerust weten!

In mijn vorige blogpost vergeleek ik onze nieuwe website met een nieuw digitaal huis voor het BHIC. Ik liet toen zien hoe de voordeur, de homepage is geworden. Vandaag neem ik jullie verder mee het huis in, op zoek naar de verhalen van Brabant.

Op onze huidige site staan al meer dan 5.000 verhalen, samen een dik boek vol geschiedenissen, foto's en herinneringen over Brabant. Die verhalen zijn vooral te lezen via lokale pagina's, een soort digitale geschiedenisboekjes voor iedere plaats in Brabant. Maar omdat een heleboel van die verhalen eigenlijk ook los van die specifieke plaats al heel erg leuk zijn, wilden we een soort ontdekkingsscherm hebben waar je direct kunt bladeren door de duizenden verhalen die onze website rijk is: de verhalentrommel! (zie de afbeelding boven)

Met behulp van filters, plaatsnamen, tags (trefwoorden) en een zoekfunctie kun je zoeken naar specifieke verhalen. Maar je kunt ook gewoon kijken naar de nieuwste, oudste of juist de populairste verhalen en dan maar naar onderen scrollen. Tijdens het scrollen komen er steeds nieuwe tegeltjes in beeld, met afbeeldingen die je tot in het eindeloze aan toe verleiden om het achterliggende verhaal te lezen.

De verhalenpagina... met aan de rechterkant het meeschuivende gidsje

Delen, reageren en verder ontdekken vanaf de verhalenpagina

Op iedere verhalenpagina (zie de twee afbeeldingen boven) staat vervolgens dat ene verhaal centraal. Je kunt het lezen, je kunt er je eigen verhaal aan toevoegen of er op reageren, je kunt het natuurlijk ook delen met anderen. Aan het eind gekomen van het verhaal, is daar de verhalentrommel weer en worden er verhalen over hetzelfde onderwerp of dezelfde plaats aanbevolen. Zo val je van het ene verhaal in het andere en blijf je steeds nieuwe Brabantse geschiedenis ontdekken. Je raakt dus nooit uitgelezen en uitgekeken!

Nieuw op de verhalenpagina is ook een met het verhaal meeschuivend gidsje aan de rechterkant van het scherm. Daarmee spring je bijvoorbeeld direct naar de reacties, ga je terug naar de trommel of kun je gerelateerde verhalen lezen. Het gidsje zorgt er dus voor dat je tussen al die duizenden verhalen nooit de weg zult verliezen.

We hopen dat het op deze manier nóg leuker wordt om de Brabantse geschiedenis te blijven ontdekken!

Christian

Geen opmerkingen: