woensdag 9 oktober 2013

Dating in the Dust

...sfeervol daten in het BHIC-café...
Tuurlijk was het spannend... Zou de date wel komen opdagen? Zouden we wel een 'klik' hebben? Zouden er geen doodse stiltes vallen tijdens ons gesprek? Maar gelukkig, de zorgen waren allemaal voor niets. Het speeddaten met archivarissen - oftewel Dating in the Dust - afgelopen maandag in het BHIC leverde allemaal enthousiaste reacties op. 

Nog niet zolang geleden stond de Twitter-teller van het BHIC op 2000 volgers. Reden voor een feestje maar hoe? Het werd Dating in the Dust. Twitteraars die het BHIC volgen, konden zich opgeven om een keer te speeddaten met een archivaris. Of je nu met een leesvraag zat, vast zat met je stamboomonderzoek of het oudste archiefstuk van het BHIC wilde zien; het kon allemaal.

Afgelopen maandagmiddag werden zes mensen uit verschillende windhoeken (van Amersfoort tot Duizel) gekoppeld aan hun eigen archivaris. Waar de één een grote hoeveelheid gefotografeerde historische stukken had geërfd - en zich afvroeg hoe hierin het beste wegwijs te worden - wilde de ander wel eens weten waar de Duke of York in 1794 in Berlicum had gezeteld. Samen met 'hun' archivaris werd de zoektocht ingezet en gestruind door boeken en archieven. Leuke middag voor de archivarissen en hun date! Kijk maar mee:


Vind je dit interessant? Lees dan ook:
- Eerste twitteraar uit Mill
- Nieuwkerk in Goirle

Geen opmerkingen: