maandag 25 november 2013

Preview nieuwe website: je eigen profiel

Snel en eenvoudig je eigen profiel maken

Het BHIC werkt hard aan een nieuwe website. In een serie blogposts licht ik steeds een klein stukje van de sluier op. Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze gerust weten!

In onze nieuwe website blijven veel dingen verrassend vertrouwd of zelfs vrijwel hetzelfde. Wat echter volledig nieuw is, is het kunnen aanmaken van je eigen profiel: Mijn BHIC

Nuttig...
Als je een eigen profiel maakt op onze website (natuurlijk gratis en bovendien níet verplicht) krijg je een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je nieuwe verhalen en foto's voortaan zonder tussenkomst van ons publiceren, kun je eenvoudig een lijstje bijhouden van je eigen verhalen en de reacties daarop en kun je ook een favorietenlijstje samenstellen met verhalen van anderen.

Handig al je favoriete verhalen bij de hand

Voor het reageren op verhalen, op foto's en op de forums heeft het profiel ook voordelen. Je naam en e-mailadres worden bijvoorbeeld automatisch ingevuld, maar ook kun je eenvoudiger het volgen van nieuwe reacties aan- en uitzetten. Bovendien kun je regelen of je meldingen van die nieuwe reacties via e-mail wilt ontvangen of alleen online op je profielpagina.

...maar niet verplicht
Het invullen van allerlei gegevens in je profiel is niet verplicht en behalve de door jou zelf gekozen naam worden je gegevens ook nergens openbaar gepubliceerd. We hopen wel, dat veel mensen een profiel zullen aanmaken en een fotootje van zichzelf willen uploaden. Daarmee krijgt de gebruikersgroep rond onze website (de community) letterlijk vele gezichten. Op het forum zou dit als bijkomend voordeel kunnen hebben, dat we beter beseffen dat achter al die berichten en lettertjes echte mensen schuilgaan.

Snel reageren en nieuwe reacties volgen op het forum

In de toekomst wordt Mijn BHIC verder uitgebouwd met nieuwe mogelijkheden. Ons uitgangspunt daarbij blijft, dat een profiel niet nodig is om onze website te gebruiken, om verhalen in te kunnen sturen naar ons of om te kunnen reageren op het forum. Maar dat je mét een profiel net iets makkelijker met onze website kunt werken en net iets meer zult kunnen doen. Kortom: niet noodzakelijk, wel nuttig.

Als je nog vragen hebt over het profiel, dan stel ze gerust.

Eerdere blogposts over de nieuwe website
- Over de fotodatabase en betatesten
- Over verhalen schrijven en de Atlas van Brabant
- Over de verhalentrommel en verhalen
- Over de nieuwe homepage

Geen opmerkingen: