vrijdag 4 september 2015

Twee miljoen op de teller!


...3742 views voor de foto van familie Smulders...
De fotocollectie van Vught was de eerste collectie die we in 2008 op de fotowebsite Flickr plaatsten. Inmiddels zijn er zo’n 3000 foto’s van het BHIC op deze online fotodienst te vinden. En het aantal views? Die staat inmiddels op twee miljoen! Een kijkje in de top 3 (plus een bonusfoto!)

Foto’s van het BHIC zijn op Flickr gerangschikt per plaats maar ook per thema. Dus zo vind je eenvoudig heel veel foto’s van baby’s in Brabant. Of over de brandweer in Brabant, om maar iets te noemen. Niet alleen onze eigen foto’s maar ook foto’s die particulieren naar ons stuurden, staan op www.flickr.com/brabantbekijken Want Flickr is interactief; behalve foto’s krijgen we ook veel reacties op de foto’s. 

En die opzet blijkt te werken want niet alleen zijn onze foto’s twee miljoen keer bekeken - op een scherm waar dan ook ter wereld - er is ook geen enkele foto die níet bekeken is! 

...bijna 3600 views voor deze foto...
In de top drie van de best gekeken foto’s staat de foto van de familie Smulders uit Vinkel (1959) op de eerste plaats met maar liefst 3742 views. De familie Van Hooff uit de Taalstraat in Vught (1945) heeft met 3594 views de tweede plaats in de wacht gesleept. De derde plaats gaat naar een foto van vrouwenvoeten in klompen.  
...de geliefde "wooden shoes"...

Mijn favoriet blijft “juffrouw” Braams met de mooie lange vlecht. De foto is gemaakt op 30 oktober 1946. Dat deze foto anderen ook aanspreekt, blijkt want Mieke Braams heeft op dit moment 3005 views. Ook de reacties hier zijn leuk en in 2011 reageerde haar nichtje op de foto.

Heb jij veel mooiere foto’s in je schoenendoos en wil je ze met ons delen? Stuur ze op naar info@bhic.nl en wij zetten ze erbij.

Geschreven door:
Mariët Bruggeman

Vind je dit leuk? Lees dan ook:
Bekijk ons op Flickr
- 100-jarige fotograaf

De beste verhalen via e-mail ontvangen?

Geen opmerkingen: