vrijdag 12 maart 2010

Camera's op het BHIC


Ooit geweten dat de opa van Monique van de Ven burgemeester was van het dorp Zeeland? En dat haar familie een brouwerij had? Tja, waar anders dan bij het BHIC vind je die informatie?

Sommige bezoekers knipperden afgelopen week even met hun ogen. Camera’s op het BHIC? Ja want het nieuwe Teleac-programma, gebaseerd op Who do you think you are?, streek neer op onze locaties in Den Bosch en Grave. Samen met uiteraard de hoofdpersoon van één van de afleveringen van het programma, Monique van de Ven.

Who do you think you are? is in Engeland al jaren een succesvol programma, met wekelijks 6 miljoen kijkers. Hierin wordt aan de hand van de familiegeschiedenis van bekende persoonlijkheden iedere keer een ander aspect van de geschiedenis verteld. Teleac produceert de Nederlandse versie die vanaf september is te zien.

Hierin wordt de zoektocht van een BN-er naar zijn of haar voorouders gevolgd in binnen- en buitenland. En dat betekent dat de cameraploeg nog wel eens vaker bij het BHIC zal binnenwandelen. Want de voorouders van schrijfster Maria Goos komen uit de buurt van Breda. Voorlopig blijft het BHIC dus in de spotlights staan ;-)

Foto: Annemarie van Geloven en Monique van de Ven op onderzoek in de boeken, onder het toeziend oog van de camera

Geen opmerkingen: