maandag 17 januari 2011

Nieuw! "Kijk naar toen" op dit blog

Een vaste nieuwkomer op ons blog: de rubriek Kijk naar toen. Mooie foto's uit ons archief maar zonder verhaal. Weet jij er meer van? Laat het ons weten! Dit keer over de jonge boerenstand in Heesch. 

Omstreeks 1950 liet dit gezelschap zich fotograferen in een klaslokaal in Heesch of mogelijk in Oss. In de jongens- of de meisjesschool, of in de Osse landbouwschool? Dat is onduidelijk, maar zeker lijkt wel dat de meeste mannen iets te maken hadden met een standsorganisatie. Daarvan had je er in katholiek Brabant drie: van de boeren, de middenstand en de arbeiders.

Op deze foto zien we leden van de Jonge Boerenstand, waaruit later de KPJ is voortgekomen. De heren op de eerste rij kunnen van de landbouwschool zijn en op de achterste rij staan twee priesters; zij waren vrijwel zeker geestelijk adviseur.

De foto zal een feest der herkenning zijn voor velen, dus we verwachten de nodige reacties. We willen ook weten waarom de fotograaf moest opdraven. Je kunt je reactie hieronder kwijt of via onze site.
Kom maar op; we zijn er klaar voor ;-)

Geen opmerkingen: