dinsdag 11 januari 2011

Twitter-rondleiding geslaagd, maar tóch een herkansing!

Bevlogenheid

Als staartje van #followanarchive werd er op het BHIC op 8 januari een rondleiding voor onze Twitter-volgers georganiseerd. Twaalf personen werden naar keuze ontvangen met koffie of thee en een stuk Bossche Koek. Daarna volgde een rondleiding door de Citadel, waarbij uitleg werd gegeven over het gebouw en de archieven en tot slot werden in de depots verschillende mooie archiefstukken getoond, zoals charters en kaarten.

Voor de Twitter-rondleiding waren belangstellenden natuurlijk via Twitter opgeroepen om zich aan te melden. Gezien de leuke tweets en foto's die voor, tijdens en na de rondleiding werden gepost, was het een zeer geslaagde ochtend voor alle deelnemers.

Bekijk de foto's die @leonvdveen maakte.

Bekijk de foto's die @patries1971 maakte.

Bekijk een selectie van 20 tweets bij de rondleiding.

Die enthousiaste reacties wekten op Twitter ook weer de nieuwsgierigheid op van andere tweeps, die meteen het BHIC gingen volgen. Onderling werd er al nagevraagd naar wie nog meer een rondleiding zou willen, want een herhaling kan eigenlijk niet uitblijven.

Herkansing!
En dat blijft hij ook niet: de volgende (en voorlopig laatste!) rondleiding wordt op zaterdag 12 maart 2011 verzorgd. Om 10.00 uur word je ontvangen met een kop koffie of thee en een typisch Bossche verrassing (maar dit keer géén Bossche Koek!).

Wil je meedoen en volg je het BHIC op Twitter? Geef je dan snel op door een tweet te sturen naar @bhicarchief. Heb je nog geen account op Twitter? Dan doen we echt niet flauw hoor. Maak een account aan, ga het BHIC volgen en geef je gewoon alsnog even op voor de rondleiding. Tot dan!

Geen opmerkingen: