maandag 21 maart 2011

De lente van 1917


Hoera, de lente is begonnen! Niet alleen een heugelijk feit voor iedereen die van nieuw leven en mooier weer houdt; de lente refereert ook menigmaal aan een historisch feit.

De "moeder aller lentes" is vanzelfsprekend de Praagse lente van 1968. Hier verwijst het woord lente volgens Van Dale naar een "periode van ontspanning in politieke verhoudingen of omstandigheden". Ook op dit moment raast er een storm van allerlei ontwikkelingen over de wereld. Hierdoor gaat dit voorjaar mogelijk de boeken in als de Arabische Lente.

Tijd om terug te gaan naar bijna honderd jaar geleden. Naar de lente in Oploo, om precies te zijn. Niets geen opzienbarende politieke ontwikkelingen; op de foto hierboven zien we vrouwen die hebben meegeholpen aan de voorbereidingen van het boterfeest in de lente. Zij hebben hun bijdragen aan etenswaren voor de pastoor afgeleverd en krijgen nu een koffietafel.

Misschien minder spannend maar wel een foto met een mooi verhaal. Op onze site vind je meer beeldmateriaal en informatie hierover.

Geen opmerkingen: