maandag 12 november 2012

Mijnheer de Burgemeester

Vierlingsbeek: Burgemeester van Heusden spreekt, in het gemeentehuis van Vierlingsbeek, de genodigden en militairen toe. Foto omstreeks 1950
'Mijnheer de Burgemeester' heet de expositie die 17 en 18 november te zien is in het Koningskerkje in Vierlingsbeek. De tentoonstelling laat portretten zien van burgemeesters uit het verleden van de dorpen die nu de gemeente Boxmeer vormen. De Oude Schoenendoos tekent voor de mooie foto's. 

Een toepasselijke titel voor een expositie want de foto's geven in een blik in de tijd dat een burgemeester vanzelfsprekend een 'mijnheer' was. Dit weekend opende burgemeester K. van Soest de tentoonstelling. In de week van 11 tot en met 18 november staan er meer activiteiten op het programma, zoals een lezing door HJ van Cuijk op 13 november (20 uur), kindertheater Pimpernel op 14 november (om 15 uur) en concert de BuuV op 17 november (om 20 uur).

De foto-expositie is op 17 en 18 november van 13 tot 17 uur geopend. Meer info via de site van het Koningskerkje.
Burgemeester A.Jenniskens van Vierlingsbeek opent de nieuwe weg nadat hij het lint heeft doorgeknipt. Achter hem Commissaris van de koningin van Rijkevorsel en de Rector van de Twist van Asseldonk. 
Geen opmerkingen: