woensdag 12 december 2012

Geschiedenis schrijven bij het BHIC

...onze forumgebruikers kwamen kijken op de Citadel...
Onze forums zijn populaire onderdelen van de site van het BHIC. Niet zozeer dankzij ons, maar dankzij al die talloze mensen die berichten plaatsen, andere onderzoekers verderhelpen of foto's en verhalen bij ons aanleveren. Voor de meest actieve gebruikers was zaterdag 1 december een speciale dag op de Citadel georganiseerd.

Een leuke bijeenkomst, al was het alleen maar om te zien welke gezichten bij welke namen horen (veruit de meeste mensen kennen elkaar alleen 'online', zonder te weten welke persoon daar achter schuilgaat). Deze forummensen kregen onder meer een 'sneak preview' van onze nieuwe website, een rondleiding door de Citadel en ze namen deel aan de Grote Brabantse Geschiedenis Quiz.

...bloemen voor Rini de Groot...
En hoewel we blij zijn met iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage levert aan onze forums, kregen er die dag drie mensen speciaal een bloemetje. Onder hen Rini de Groot, die vijftig verhalen voor onze site schreef. Ook op deze dag blikt Rini terug. "Bij het kopje koffie kregen we een Bossche Bol. Daarbij gaf ik de opmerking 'dat hebben we te danken aan mijn voorvader, de familie de Groot was een banketbakker'. Verder vernam ik dat één van de lezers van mijn verhalen en een reactie geeft, in Nieuw Zeeland woont. Dat geeft toch een dankbaar gevoel."

Rini vervolgt, over de bos bloemen: "Op weg naar huis op het perron en in de trein werd naar me gekeken en kreeg ik de opmerking 'dat is vanavond iemand verrassen'. Mijn antwoord  was: 'was dat maar, gekregen'. Na er zelf drie dagen van genoten te hebben, heb ik het prachtige boeket woensdag 5 december op het graf in Hanneke’s tuintje geplaatst - mijn overleden vrouw. Zij is zeker mijn inspiratiebron bij de geschreven verhalen."

Wil je meer lezen over deze dag? Binnenkort een uitgebreid verslag met foto's op onze website! Wil je zelf aan de slag? Dat kan natuurlijk ook! Op onze forums kun je vragen of reacties kwijt over je stamboomonderzoek, over de geschiedenis van je woonplaats of... de geschiedenis van jezelf! Herinner jij je levendig hoe vroeger de kerstboom werd opgezet? Hoe oud en nieuw werd gevierd? Of hoe de snert van tante Jes smaakte? We willen het weten. Allemaal. Oude foto's ook altijd welkom. Dus kom maar op ;-) 

PS Insturen van verhalen en foto's kan ook altijd via de mail: info@bhic.nl

Geen opmerkingen: