woensdag 24 december 2014

Oorlogsverhalen rond de Maas

Vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog worden veelvuldig door Wim Boeijen beschreven
Vanaf 1984 is Wim Boeijen uit Schaijk al bezig met zijn onderzoek naar de oorlogsjaren in het Brabantse en Gelderse grensgebied. Eind december maakt hij zijn trilogie compleet met zijn nieuwe boek 'Mijn jeugd in de oorlogstijd en andere verhalen.' Dit boek geeft de persoonlijke belevenissen van de auteur en van anderen in de Tweede Wereldoorlog weer. 

Wim Boeijen gaf eerder een boek uit waarin hij het vliegveld Keent bij Grave behandelde ('Het vergeten vliegveld Keent / Airstrip B82 Grave') en in een ander werk, 'Vliegen en vechten aan de Maas, 1940-1945', gaat hij hier dieper op in.

Een strooibiljet uit 1943, gepubliceerd in Boeijens eerste boek

Het nieuwe boek geeft een inkijkje in de belevenissen van de auteur en van bekenden tijdens de oorlog. Daarnaast duiken er ook nieuwe thema's op en worden twintig op zichzelf staande oorlogsgebeurtenissen beschreven, die tot nu toe nog niet zijn gepubliceerd.

Wil je dit boek bestellen? Dat kan vanaf 23 december 2014 bij boekhandel Bruna in Schaijk, via de Heemkundekring Schaijk/Reek en bij de auteur zelf (wim.boeijen@ziggo.nl).Tot slot kunt u terecht bij de kersttentoonstelling, die van 26 t/m 28 december 2014 wordt gehouden in het Heemgebouw De Komme te Schaijk, in het kader van de viering van 70 jaar Vrijheid.

Lisette Kuijper

Vind je dit interessant? Lees dan ook:
'Duistere' geldzaken in de Tweede Wereldoorlog 
Bijzondere geschiedschrijving door 90-plussers

Geen opmerkingen: