vrijdag 24 april 2015

Melk doet ook een koning goed


Waar koningin Máxima 's ochtends aan haar glaasje jus nipt, drinkt koning Willem-Alexander melk, vertelde hij tijdens het ontbijt van de Koningsspelen. "Want ik ben een Nederlander", gaf hij als verklaring. Voor ons is het op deze vrijdag-advertentiedag maar een klein stapje naar... Joris Driepinter.


Willem-Alexander is duidelijk een kind van de jaren zestig want dat waren de hoogtijdagen van Joris Driepinter, een personage dat verscheen in reclamefilmpjes voor melk. Bedacht door Dimitri Frenkel Frank en getekend door een Deens ontwerper. Joris werd in die tijd - en ook in de jaren zeventig - behoorlijk populair. Er verschenen strips en verhalenboeken over dit jongetje. Dankzij zijn dagelijkse inname van melk was Joris Driepinter tot bijna alles in staat. Het optillen van een olifant/schip/trein was geen enkele moeite voor hem.


En soms komen lijntjes dan weer mooi samen. De bedenker van de verhalen van Joris Driepinter is Mies Bouhuys. En juist zij zette zich jarenlang in voor de Dwaze Moeders in Argentinië en verzette zich scherp tegen de aanwezigheid van Jorge Zorreguieta bij... het huwelijk van zijn dochter Máxima en Willem-Alexander in 2002.

Marilou Nillesen

Vind je dit interessant? Lees dan ook: 
- Melk rondbrengen in Vught
- Melk venten

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Joris driepunter.? Wiesda

BHIC zei

Ai, nou zie ik de tikfout ook... Bedankt voor je reactie: Driepunter is weer getransformeerd tot Driepinter :-)

Anoniem zei

Niet overal

BHIC zei

De I en de U zitten ook vlak bij elkaar... :-S