maandag 6 juli 2015

Tour mee door de tijd!


Wie wil er nou geen ritje maken in één van deze prachtige touringcars?
Sinds kort kun je zoeken naar duizenden Brabantse auto's en eigenaren op onze nieuwe website De auto van m'n opa. Misschien heb je de prachtige oude Ford van jouw opa al gevonden, maar weet je ook in welke prachtige touringcar hij op schoolreisje ging? Of in welke luxe bus het gezin op vakantie ging naar Duitsland of de Veluwe? Kom en tour met ons mee!

Avontuurlijke reisjes
Wie denkt dat men vroeger alleen maar op vakantie ging naar Drenthe heeft het mis. Toeringcarbedrijf Jos Laarakkers uit Boxmeer-Sambeek verzorgde reizen naar Amsterdam, de Ardennen en had zelfs een uitgebreide vierlandentocht in de aanbieding!

Wie is er mee geweest op reis met Jos Laarakkers?
Jos zorgde ook voor schoolvervoer!
De touringcars van Jos reden in de jaren dertig al rond in de omgeving van Sambeek en Boxmeer.  In die tijd vervoerde hij ook schoolkinderen, zo blijkt uit onze archieven. Kijk maar eens naar het geldigheidsbewijs van één van zijn prachtige autobussen uit 1933. Was jij misschien één van die kinderen of ken jij iemand die bij Jos in de bus zat?

Deel je verhaal!
Niet alleen vóór de oorlog kon je een ritje maken in de touringcars van Laarakkers. Een foto uit 1966 laat een verkeerstelling zien, waarbij ook een bus van Laarakkers de controlepost passeert.

Ook in 1966 waren de touringcars nog op de weg te vinden
Heb jij zelf weleens plaatsgenomen in één van deze luxe autobussen? Welke reisjes heb je meegemaakt? Laat het ons weten! Heb je zelf nog leuke foto's en verhalen van Brabantse auto's en hun eigenaren? Die kun je kwijt op onze nieuwe website De auto van mn opa. Veel kijkplezier!


Geschreven door:
Lisette Kuijper

Vind je dit interessant? Lees dan ook:
- Haal die schaars geklede dame van je motorkap!
- Hoe zag de auto van jouw opa er uit?De beste verhalen via e-mail ontvangen?

Geen opmerkingen: