vrijdag 10 juni 2016

17de eeuwse Citadel komt tot leven met hedendaagse app


Benieuwd waarom de Citadel in Den Bosch ook wel de Papenbril werd genoemd? Waarom het dak eenvoudig van het kruithuisje kan worden geblazen? Wandel dan eens rondom de Citadel en luister naar de verhalen over dit bijzondere gebouw, verteld door directeur René Bastiaanse.

Veel Bosschenaren en toeristen passeren dagelijks de Citadel aan de Zuid-Willemsvaart in 's-Hertogenbosch, op de fiets, te voet en zelfs per boot. Toch blijkt dat ze het prachtige gebouw waar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in gehuisvest is vaak niet kennen. Het BHIC heeft daarom een gratis historische buitenwandeling gemaakt (via een app) voor iedereen die interesse heeft in de historie van de Citadel.

Via de app van izi.TRAVEL neemt tv-wandelaar René Bastiaanse je mee en vertelt over de geschiedenis en de  functie van dit prachtige gebouw en zijn omgeving. De wandeling duurt ongeveer twintig minuten. Het idee om gebruik te maken van deze app komt van Robin Hörst, student van de opleiding Geo Media & Design en stagiair bij het BHIC.

Je kunt deze gratis wandeling eenvoudig downloaden. Wil je dat doen, klik dan hier op gratis app. Wat heb je nodig? Een smartphone of tablet/iPad en een goede internetverbinding. Je kunt de izi.TRAVEL-app downloaden via de Apple Store, Google Play Store (Android) of de Windows Phone Store. Zet je GPS/locatie aan. Na de installatie zoek je op ‘bastiaanse’.

Of maak gebruikt van de QR-code hieronder. Tip: je kunt de wandeling vóór je bezoek downloaden, zodat je tijdens het wandelen niet meer online hoeft te zijn om hem te kunnen gebruiken.


Tijdens openingstijden ben je bij het BHIC altijd welkom voor meer informatie als je vragen hebt. We hopen dat je zult genieten van de buitenwandeling en van de mooie omgeving.


Geschreven door:
Margot America

Vind je dit leuk? Lees dan ook:
- Twee fraaie Fords en een bijzondere ambulance
- Horeca op suikerzakjes

De beste verhalen via e-mail ontvangen?

Geen opmerkingen: