dinsdag 6 juli 2010

Hoogpotige elegantie?


Een stijlvolle auto, een chique gekleed echtpaar en twee mooie windhonden. Wát een plaatje! Het is 26 juli 1948 en het echtpaar Brunlechner arriveert hier op landgoed Regina Coeli in Vught. Naar het schijnt had mevrouw Brunlechner in deze gemeente een veelbezochte dansschool.

Wat er voor hen die dag op het programma staat, weten we niet. We zien hier wel dat ze er geen enkele moeite mee hebben om even in stijl te poseren voor de camera! Zelfs hun twee hoogpotige Saluki’s (een bijzonder windhondenras) lijken te begrijpen wat er van hen verwacht wordt en laten hun sierlijke en melancholische uitstraling extra uitkomen. Oortjes in de wind, blik naar voren en de foto kan genomen worden. IJdelheid is deze honden niet vreemd.

Overigens lijkt het er op dat de familie Brunlechner dól was op dit hondenras, want wie goed kijkt ziet dat er op de radiateur van hun vooroorlogse auto geen ster of jaguar prijkt, maar … een windhondje!

Wil je meer weten over Vught en Cromvoirt? Kijk dan eens in onze online geschiedenisboekjes van Vught, of neem een kijkje in de prachtige fotocollectie van Vught in de jaren ’30 – ’50.

Foto: Familie Brunlechner arriveert op landgoed Regina Coeli op 26 juli 1948 in Vught.

Geen opmerkingen: