vrijdag 2 juli 2010

Met de kennis van nu...


"Met de kennis van nu" had Nout Wellink toch anders gehandeld ten aanzien van de DSB Bank. De president van De Nederlandse Bank (DNB) bood - na het verschijnen van het onderzoeksrapport - excuses aan aan mensen die gedupeerd zijn door het omvallen van de Bank. Sorry zeggen is vaak lastig maar even zo vaak onontkoombaar.

Stel dat je een ander bestuur krijgt maar je zit daar helemaal niet op te wachten. Dan heb je - zeker als je burgemeester bent - een flink probleem. Burgemeester van Thielen van Grave zit in 1814 in die situatie. De Franse troepen trekken zich na de nederlaag van Napoleon terug maar daar zit het Graafs stadsbestuur niet op te wachten.

Tot grote ergernis van kolonel Ferdinand D'Hauw die het schande vindt dat de burgemeester geen oranjestrik- of lint draagt. Aan zijn superieuren schrijft de kolonel: "Ik maak er geen geheim van dat het mij aangenaam zou zijn wanneer hij [burgemeester Van Thielen] order zou krijgen om mij zijn excuses te maken en om mij met zijn stadsbestuur welkom te komen heten."

Weten wat de kolonel nog meer schrijft aan zijn superieuren? Of dat de burgemeester tegen de kolonel zegt: "Met de kennis van nu..."? Lees meer op onze site!

Foto: Oeffelt, het feestcomité voor onafhankelijkheidsfeest 1813-1913 na Napoleon, 1913.

Geen opmerkingen: