dinsdag 3 augustus 2010

Baby's in BrabantDaar zat je dan, poserend met een mooie kuif die door je moeder met een zachte borstel en haarlotion zorgvuldig in model werd gebracht. Of mollig (én bloot) liggend op een aankleedkussen, terwijl je rook naar heerlijke Zwitsal lotion. Meestal werden fotoshoots geregeld bij PixiFoto, dé specialist van baby-, kinder- en familieportretten. Zo werd het eerste portret van baby’s, kinderen of van het hele gezin voor het leven vastgelegd.
Inmiddels bestaat er zoiets als digitale fotografie en gaan de ontwikkelingen in een razend tempo. Baby’s worden nu nauwelijks nog bloot op de gevoelige plaat vastgelegd. Zijn de opvattingen daarover veranderd, of lijkt dat maar zo?

Over baby’s gesproken, Erfgoed Brabant is op zoek naar Brabanders en hun kraamverhalen. In dit project is er aandacht voor baby’s (en ouders) van nu, en voor de baby’s en ouders van toen (met toen bedoelen ze tussen 1950 en 1980). Deze verhalen kunnen heel breed zijn: Hoe vier jij de geboorte van je baby? Stuur je geboortekaartjes, trakteer je op beschuit met muisjes, of heb je heel eigen rituelen om de geboorte van een baby te vieren? Hou je familietradities in stand, of maak je juist nieuwe tradities?
‘Baby’s in Brabant’ is dus op zoek naar kraamverhalen. Vertel jouw verhaal! Mooie babyfoto’s van toen en nu zijn natuurlijk ook van harte welkom. De mooiste inzendingen maken kans op een professionele fotoshoot voor het hele gezin.

Wil je meer weten over dit project, ga dan naar ‘Baby’s in Brabant’.

Foto's: Deze slideshow van baby's is afkomstig uit onze prachtige fotocollectie van Vught in de jaren '30 - '50. Neem gerust eens een kijkje!

Geen opmerkingen: