maandag 8 juni 2015

Zing mee met Addy van den Krommenacker

...zanger Addy van den Krommenacker...

Vorige week stond het opeens in "De Bladen": modecouturier Addy van den Krommenacker uit Uden wilde aanvankelijk niet de mode in maar had grote ambities als zanger. Tuurlijk heeft het BHIC daar de oude beelden van. Kijk maar hier...

Van den Krommenacker - inmiddels 65 jaar - zat in zijn tienerjaren, samen met een groep vrienden, in het bandje Square. En niet onverdienstelijk want regelmatig werd een talentenjacht gewonnen. Een Haagse manager zag wel brood in de Udense band en wilde met de jongens om tafel. Maar toen bleek dat Addy zijn stem te zwaar belastte door het meeslepende muziekgenre. Dat betekende een ongewild einde aan een veelbelovende carrière. Van den Krommenackter stortte zich op zijn andere liefde - waarvan Nederland hem nu kent - de mode.

Maar er zijn wel beelden van een zingende Addy, gemaakt vóór de Expert in Uden. De film is gemaakt door Johan Adolfs (1917-1977), een zakenman en cineast. Hij legde in de vorige eeuw het dorpsleven in Nederland vast. Adlofs maakte tussen 1948 en 1970 zo'n 1500 films, waarvan een groot deel in Brabant.

Overigens is Addy nog steeds wel eens achter de microfoon te vinden want het bloed kruipt waar het niet gaan kan... Ben je benieuwd hoe hij terugkijkt op zijn tijd als zanger in Uden? Bekijk dan het filmfragment hieronder:


Marilou Nillesen

Vind je dit interessant? Lees dan ook:
- Wereldhit uit Oeffelt
- Ad de Laat

Geen opmerkingen: