maandag 20 januari 2014

Preview nieuwe website: ga maar lekker testen!

Ook een test, maar dan anders: vier mannen testen het bier van brouwerij de
Roode Leeuw in Zeeland, 1939 (collectie BHIC, nr. 1698-001657)

Het BHIC werkt hard aan een nieuwe website. In een serie blogposts licht ik steeds een klein stukje van de sluier op. Heb je vragen of opmerkingen? Laat ze gerust weten!

De nieuwe site is nu al zo ver af, dat we iedereen graag uitnodigen om de website te testen. Want de basis is wel gelegd, maar nu is het tijd om alle plooien glad te strijken, alle scherpe randen bij te vijlen en alle gaten te vullen. Je vindt de beta-versie (testversie) van de nieuwe website op http://beta.bhic.nl.


Aan de linkerkant van het scherm op de nieuwe site zie je steeds een rode feedback-knop meeschuiven. Klik daarop als je bij een scherm opmerkingen hebt. Bijvoorbeeld als er dingen niet goed werken, onduidelijk zijn, onhandig, fout gespeld of wat dan ook. We vragen je ook je naam en e-mailadres in te vullen. Dit doen we zodat we eventueel contact met je kunnen opnemen, mocht ons iets niet duidelijk zijn aan je reactie.

Misschien heb je algemene opmerkingen die je niet via de feedback-knop kunt insturen? Stuur je reactie dan naar feedback@bhic.nl.

De feedback-knop is trouwens puur bedoeld voor het reageren op de website, de functionaliteit, vormgeving, bugs enzovoort. Voor inhoudelijke fouten in bijvoorbeeld fotobeschrijvingen of genealogische akten zijn er aparte reageermogelijkheden. Eigenlijk als vanouds.

Wat is verder nog handig om te weten?

  • Het is een betatest en beta is niet meer dan een hippe manier om te zeggen: nog lang niet af, eigenlijk nóóit echt af. Verwacht dus geen perfect functionerende website. Vooral aan de onderdelen "mijn omgeving" en de "atlas van Brabant" wordt nog flink gesleuteld.
  • Er wordt nog voortdurend aan de betasite gewerkt, dus een knop die vandaag nog niet werkt, kan morgen alweer gefixt zijn, een kale pagina kan overmorgen rijk geïllustreerd worden, verhalen toegevoegd en dat soort verrassingen meer. Ook van onszelf staan er nog een hoop aanpassingen en wensen op de wachtlijst...
  • De inhoud van de huidige en de betasite is nagenoeg gelijk, met een belangrijk verschil: de genealogische database op de huidige website is 'bevroren' en wordt dus niet meer aangevuld of bijgewerkt. De database op de betasite wordt wél bijgehouden en is dus het meest actueel.

We zullen nog een kleine maand testen. In de tussentijd proberen wij zoveel mogelijk de site verder te vullen en ook de techneuten zullen verbeteringen in de website aanbrengen

Na de testperiode wordt de huidige site definitief vervangen door deze nieuwe website. Zo willen we zorgen voor een soepele overgang. Maar we verwachten dat we de rest van dit nieuwe jaar nog wel aanpassingen zullen blijven doorvoeren.

Kortom: nieuwsgierig naar onze nieuwe website? Neem alvast een kijkje!

Christian

Eerdere blogposts over onze nieuwe website
- Nieuwe bronnen op het menu
- Over genealogisch en historisch onderzoek
- Over het maken van je profiel
- Over de fotodatabase en betatesten
- Over verhalen schrijven en de Atlas van Brabant
- Over de verhalentrommel en verhalen
- Over de nieuwe homepage

Geen opmerkingen: